Koop Kentucky Straight Bourbon Whiskey Online

Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Bourbon whiskey staat synoniem met Kentucky, maar kan eigenlijk overal in de States gemaakt worden. Het specifieke smaakprofiel van Bourbon wordt gekenmerkt door een aantal regels die de…Laat meer zien

Bourbon whiskey staat synoniem met Kentucky, maar kan eigenlijk overal in de States gemaakt worden. Het specifieke smaakprofiel van Bourbon wordt gekenmerkt door een aantal regels die de productie beheersen. De Mash Bill, het recept, moet minstens tussen de 51% en 80% mais bevatten. Voor de rest wordt over het algemeen aangevuld met gemoute gerst, tarwe en rogge. De spirit moet in nieuwe Amerikaanse eiken vaten gaan op een sterkte van 62,5% ABV. Na twee jaar rijping mag het het label ‘Straight Whiskey’ dragen en indien de rijping minder dan vier jaar is, moet dit op het label vermeld worden.

Het gebruik van zwaar geblakerde nieuwe eik voor de rijping heeft een enorme invloed op het karakter van de Bourbon, met zijn natuurlijke suikers, die door de blakering actiever worden, en de vanillins in het hout die een intense zoetheid afgeven in de vorm van vanille en rijke toffee. Het merendeel van de bekende Bourbons worden geproduceerd in Kentucky en het klimaat van deze staat beïnvloed uiteraard het eindproduct. De combinatie van heel actieve eik en de fluctuerende temperaturen doen de spirit veel sneller rijpen dan in Schotland, wat betekent dat Bourbons van hoge leeftijd eerder een uitzondering vormen. Hoewel iedereen die de 27-jarige Parkers Heritage Collection Release uit 2008 geproefd heeft u op het hart zal drukken dat er opmerkelijke uitzonderingen zijn.