Koop Ierse whiskey Online - Whisky's, inclusief Single Malt Irish Whiskey, Single Grain Irish Whiskey & Blended Irish Whiskey

Ierse whiskey

Er wordt beweerd dat whiskey in Ierland werd uitgevonden, iets waar de Schotten het niet noodzakelijk mee eens zijn. Of deze bewering klopt of niet, het staat vast dat de Ierland ooit een…Laat meer zien

Er wordt beweerd dat whiskey in Ierland werd uitgevonden, iets waar de Schotten het niet noodzakelijk mee eens zijn. Of deze bewering klopt of niet, het staat vast dat de Ierland ooit een groter aandeel had in de whiskey industrie dan de Schotten. De Ierse whiskey industrie verloor haar greep op de wereldmarkt omwille van een heleboel redenen, gaande van pech tot regelrecht slecht management. Ze kwam in verval gedurende het grootste deel van de 20e eeuw.

Het overgrote deel van de Ierse whiskey wordt vandaag de dag in drie distilleerderijen geproduceerd – Midleton, Bushmills en Cooley. Cooley is tevens eigenaar van de Kilbeggan distilleerderij die recentelijk terug begon te stoken, na jaren waarin ze enkel als museum opereerde. Tot 2012 was Cooley een onafhankelijke distilleerderij in Iers bezit, maar werd verkocht aan Beam Global, waardoor nu alle Ierse distilleerderijen in buitenlandse handen zijn.

Ierse whiskey staat bekend om zijn dikwijls zachtere, rondere, stijl – geprefereerd door fans van een zoetere en zachte whiskey. De merken van Cooley hebben heel wat liefhebbers gestrikt met hun excellente single malt en blended whiskey’s, vol van karakter en smaak. Daarenboven hebben recente releases van Redbreast aangetoond dat de Ierse whiskey industrie veel meer te bieden heeft dan enkel Jameson en Bushmills.