De Amrut-distilleerderij in Bangalore, India is een van de grote succesverhalen van wereldwhisky en het bewijs dat uitstekende whisky overal ter wereld kan worden geproduceerd als de aanpak…Laat meer zien
De Amrut-distilleerderij in Bangalore, India is een van de grote succesverhalen van wereldwhisky en het bewijs dat uitstekende whisky overal ter wereld kan worden geproduceerd als de aanpak goed is. Amrut werd in 1948 opgericht als Amrut Laboratories en produceerde aanvankelijk een verscheidenheid aan sterke dranken en andere alcoholische dranken voor de binnenlandse markt. In de jaren tachtig begon Amrut met de productie van malt whisky. Amrut volgde het Schotse model van whiskyproductie na overleg met experts uit de Schotse whisky-industrie. Het klimaat in India heeft een reële invloed op de vorm van het product en er wordt gezegd dat er jaarlijks 15% verloren gaat tijdens de rijping, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat we ooit een Amrut-uitdrukking zullen zien die ouder is dan 7 of 8 jaar. Amrut whisky heeft wereldwijde erkenning gekregen met een reeks prijzen en onderscheidingen en ze blijven whiskyliefhebbers over de hele wereld overtuigen.