Koop Pikesville Whiskey Online

Pikesville Whiskey

De L. Winn & Brothers-distilleerderij in Scott's Level, Maryland, begon in 1895 met de productie van Pikesville Rye. Het is echter bekend dat Rye Whiskey al in Maryland werd geproduceerd…Laat meer zien

De L. Winn & Brothers-distilleerderij in Scott's Level, Maryland, begon in 1895 met de productie van Pikesville Rye. Het is echter bekend dat Rye Whiskey al in Maryland werd geproduceerd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, die een grote toestroom van buitenstaanders naar de regio zag. gebied.

Net als bij veel andere Amerikaanse whiskyproducenten dwong het verbod de distilleerderij ertoe de productie stop te zetten. Tussen 1920 en 1933 werd er geen Pikesville-whisky gemaakt, terwijl het verbod op de verkoop, productie, import en transport van alcohol van kracht was.

Na het verbod herstelde het merk zich en Pikesville was de enige overgebleven Maryland Rye tot 1972, toen de distilleerderij uiteindelijk werd gesloten. Er was nog wat voorraad over, genoeg om het merk in leven te houden, en in 1982 werd het gekocht door Heaven Hill. Pikesville wordt nu gemaakt in Kentucky en het merk blijft evolueren, waarbij Pikesville Straight Rye 110 Proof nu prijzen over de hele wereld wint.