Koop Single Malt Scotch Whisky Online

Single Malt Scotch Whisky

De term Single Malt Scotch roept over heel de wereld respect op, omdat de drank barst van de historie, karakter en complexiteit. Het bevat slechts enkele ingrediënten: gemoute gerst, water…Laat meer zien

De term Single Malt Scotch roept over heel de wereld respect op, omdat de drank barst van de historie, karakter en complexiteit. Het bevat slechts enkele ingrediënten: gemoute gerst, water en gist. Het wordt normaliter twee keer gedistilleerd in koperen pot stills van verschillende vorm en inhoud. Het distillaat moet minstens drie jaar in eiken vaten rijpen, geproduceerd zijn in één enkele distilleerderij en gebotteld worden in Schotland. Het overgrote deel rijpt in Amerikaanse eiken bourbon barrels of hogsheads, terwijl een kleine hoeveelheid te slapen wordt gelegd in Sherry Butts, puncheons en af en toe zelfs een wijnvat.

Er is een aanzienlijke variëteit tussen de verschillende distilleerderijen van Schotland. En hoewel de meesten het idee dat terroir, in de traditionele betekenis, van invloed is op de smaak verwerpen, is het toch duidelijk dat er regionale verschillen zijn omwille van de manier waarop de productie plaatsvindt. De distiller heeft verschillende mogelijkheden inzake fermentatietijden, vorm en grootte van de alambiek, soort condenser, het punt waarop de spirit gesneden wordt en de keuze van vattypes voor rijping. Deze keuzes vormen het karakter van de distilleerderij, waardoor hun Single Malt werkelijk uniek wordt.

Kies merk: